diumenge, 20 de juny del 2010

Estalvi energètic? Reciclatge?

Estem cansat que ens diguin per tot arreu, i amb raó, que hem d'estalviar energia i que per mantenir aquest món, hem de reciclar, però la pregunta és què fa l'Administració al respecte?
Jo us convido a donar una passejada per la Ciutat Judicial de Barcelona-L'Hospitalet qualsevol nit, podreu comprovar que plantes senceres hi són enceses sense que ningú hi estigui treballant en elles.
Per una altra banda, fa uns quants anys, tampoc no gaire, vaig conèixer a una persona que m'explicava que la seva feina consistia en anar a empreses multinacionals hiperconegudes per tothom, que en el moment que es canvia alguna normativa, llancen quantitats dels seus productes que es troben en perfectes condicions i els porten a descampats i, davant notari, es soterren i es xafen amb apisonadores. Els propis treballadors trobaven vergonyoses aquestes accions i, si el notari marxava ràpid, intentaven recuperar alguns dels objectes pel seu propi ús. No seria més ecològic, profitòs, etc que aquests mateials anessin a ONG o a organismes d'ajuda humanitària? Aquestes accions són totalment legals i els governs tenen perfecte informació al respecte.
Sincerament, quan un s'assabenta o veu coses com les que acabo d'explicar o reflexiona sobre les despeses i el cost de mantenir tant de semàfor absurd, radars, etc. Ens fa pensar que hi tantes coses amagades que ignorem, que hi ha tants interessos, guanys, comissions, etc que se'n porten alguns que es troben en el poder i per altra banda, et vénen demanant que hem d'estalviar, reciclar i fer un millor ús de les coses. Bona doctrina polítics i poderosos! però què tal si és per a tothom? i quan dic tothom ho dic per a què comenceu vosatres donant exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada